Експерт направи интересен коментар на руските горива.Русия винаги е разчитала на

...
Експерт направи интересен коментар на руските горива.Русия винаги е разчитала на
Коментари Харесай

Експерт: Историята, че всичко е по-скъпо от руските горива, не е вярна

Експерт направи интересен коментар на съветските горива.

Русия постоянно е разчитала на разединението на Европа под една или друга форма. Това си проличава в протичащото се в газа, а в този момент ще го забележим и в нефта. Всяка страна от Европа ще се опита да бъде изключение от глобите против Русия по отношение на импорт на горива. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в студиото на Нова телевизия.

Експерти в студиото обсъждаха цените на горивата, какви са другите възможности на съветските газ и петрол и по какъв начин ще се отразят европейските наказания на българската и европейската стопанска система.

“Когато уравнението е решено извън, даже и да спорим тук за маржове, няма огромен смисъл. Когато някой пази правото ни за заобикаляме глобите, би трябвало да каже каква ще ни бъде изгодата ”, това разяснява Илиян Василев във връзка изявлението на вицепремиера Асен Василев, че България може да изиска да е изключение от европейските наказания против Русия.

Той беше безапелационен, че в България се търгува на цените на вноса.

“У нас акцизът на дизела е най-нисък в Европа. В същото време разликата в цената сред Българи и Румъния на колонка е в стотинки. Твърдението, че ние имаме най-ниски цени е спекулативно, тъй като при нас това, което е по-ниско е акцизът. Разликата отива в медиаторът ”, изясни Начев.

“Искам да кажа ясно следното: в последните 6-8 месеца българският пазар преди акцизи е най-ниският. Това е реалност по отношение на бюлетина на Европейски Съюз. В Румъния дизеловото гориво е единствено с няколко стотинки по-скъпо като данък и на колонка ”, сподели Живодар Терзиев, ръководител на Българската газова асоциация. Според мен най-важната цел би трябвало да бъде рафинерията в Бургас да не стопира работа. Ако би трябвало да внесем различни и нови артикули, цената ще бъде с към 10 стотинки по-висока на едро.

“Тази история, че всичко е по-скъпо от съветските горива, не е е вярна. Ние установихме, че не получаваме това, което би трябвало да получаваме ”, безапелационен беше Васко Начев, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР